Седем етапа на зашлаковане на организма


Последен стадии на зaмърсяване на организма, т.е. необратими болести с разлагане на клетките и органите – рак. Ракът е отмъщението на природата за неправилно изядена храна.

Седем етапа на зашлаковане на организма

В макробиотиката /”Техника на големия живот”, Япония/  се говори, че в процеса на затлачване на организма, човек преминава през седем етапа на замърсяване, придобивайки по този път хиляди болести.
Първи етап:
Външно здравият човек чувства само обща умора и отпадналост. Това вече свидетелства за започналото затлачване на нервните канали, което в резултат води до шийна остеохондроза.
Втори етап:
Към умората се добавя главоболие, БОЛКИ в ставите, в мускулите. Извън проявата на каквито и да било заболявания, това може да сигнализира за това, че човек използва много сладки храни, захар, т.е. за пренасищане на организма с някаква храна, която не е подходяща за човека.
Трети етап:
Повишаване на различните отделяния от алергичен тип. Това е естествен стремеж на организма, намиращ се в достатъчно силно задръстване с шлаки, да изхвърли от себе си тази мърсотия. Стимулатор на това могат да бъдат най-различни алергени: цветен прашец, битов прах, вълната на животните, храни, лекарства. Щом затлачването премине допустимия предел, човек започва да отделя слуз, храчки, появява се кашлица, изменения по кожата, т.е. това са видимите сигнали на неблагополучието. Като болести това са псориазис, екземи, астма, захарен диабет и пр. Към това се отнася и такова неблагополучие като бяло течение. Това говори за неправилно хранене, предозиране на месо , яйца и месни произведения. Към третия етап спада и така не рядката сред децата болест като нощното напикаване. В този случай макробиотите отделят голямо внимание на храненето на детето. Ако това се случва през първата половина на нощта, то се препоръчва отказ от плодове, сокове, сладко, олио, а да се приемат повече каши от ядки. Ако това става призори, тогава трябва да се дават задушени зеленчуци, гъсти супи и да се соли по-малко храната.
Четвърти етап:
Появява се чрез болести на застояването и отлаганията: кисти, фиброми, папиломи, аденоми, тромбофлебити, тумори, затлъстяване и т.н. Появата на папилом по тялото на човека сигнализира за появата на полипи в една или друга част на червата. Така “мясная ресница” означава растеж на полипи в десния ъгъл на възходящата част на дебелото черво. Ако се появи под мишницата или на гърдите – полипът е в долния външен ъгъл на дебелото черво, а папилома в долната част на гърдите – полип в стомаха.
Пети етап:
Тук съпътстващи са болести с деформация на органите. Това са болести като ревматизъм, полиартрит, при които пикочната киселина / продукт на лошото услояване на белтъците в организма/ се натрупва в ставите и мускулите.
Шести етап:
Органични заболявания на нервната система. Този етап  от натрупване на шлаки в организма съответства на биохимични наслоявания в нервните канали, когато предаването на сигнали по тях става невъзможно и в следствие на това възникват парези, парализи, болест на Паркинсон и т.н.
Седми етап:
Последен стадии на зъмърсяване на организма, т.е. необратими болести с разлагане на клетките и органите – рак. Ракът / според д-р Герзон/ е отмъщението на природата за неправилно изядена храна. Това е такова състояние, когато противораковата защита, осигуравана от способността на ферментация в дебелото черво е равна на нула,  когато патологичните клетки се формират и растат.

Оз Гарсия препоръчва;

· Употребявайте голямо количество влакнини и груби целулозни продукти. Яжте плодове, всевъзможни листни салати и различни видове зеле. Влакнини също така има и в семената, орехите и плодовете. Такъв рацион значително снижава заплахата от сердечен пристъп. Много изследвания показват, че интензивната употреба на плодове и зеленчуци намалява опасността от ракови заболявания.
· Употребявайте плодове, богати на природни антиоксиданти и витамин С. Например боровинката и ягодата притежават противовъзпалителни и разреждащи кръвта действия. Антиоксидантит, съдържащи се в ябълките, малините, гроздето (особено червеното), създават имунитет от рака.
· Орехите се явяват прекрасен източник на мастни киселини Омега-3. Особено богати на тях СА гръцките и кедровите орехи,лешниците и бадемите.
· Яжте немазни белтъчини. В месото трябва да има много ненаситени мазнини. Постното месо винаги е по-добро от мазното. Месо от кокошка, яйца, извара, сирене… също се явяват добри източници на белтъчини.
· Яжте добри зърна и сведете до минимум употребата на брашна и мляни продукти. Зърното, съдържащо се в макароните, кашите и хляба често притежвата високо съдържание на глутен. Немалко имунни разстройства, такива като депресия, хипертония, екзема и псориазис, обичайно се свързват с употребата на богати на глутен продукти.
· Употребявайте витамини, минерали и аминокиселини. За да бъде тялото Ви свръхздраво са нужни витамини, минерали и аминокиселини в големи дози – такива, каквито се съдържат само в БАД.
· Пийте зелен чай. Чаят способства за укрепване на костите, той се оказва мощно защитно средство срещу рак на стомаха, простатата, хранопровода, пикочния мехур.
· Избягвайте прекомерната употреба на захар и въглехидрати. Като резултат от многогодишната употреба на хляб, макарони, баници, пици, рафинирана захар и др. се установява намалена подвижност на ставите, втвърдяване на артериите, нарушение на работата на вътрешните органи и отслабване на мускулите.
· Ограничете употребата на кофеин. Дори и малкото повишаване на количеството на кафето, може да доведе до развитие на депрессия, безспокойство и бъзсъние.
· Никога не пренебрегвайте закуската и здравия сън. Проблемът на заетите хора е в лошата самодисциплина. Успявайки да похапнете в началото на работния ден, това ще изключи преяждането по време на обяда. А след осемчасов сън вие ще се чувствате по-добре и ще изглеждате прекрасно.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: