Кога една жена изгаря от страст?


На всяка една възраст женската сексуалност търпи промени на базата на хормоналния фон и неговите промени в женския организъм. Никой досега не е успял, няма и да успее да повлияе на този процес, единственото, което може да се направи е да се извлече поука.

Половото влечение и неговата сила ту се повишава, ту намалява, еротичните изживявания и тяхната интензивност се променят в зависимост от възрастта, подобен процес се наблюдава дори и при ерогенните зони.

На основата на тези наблюдения група учени са направили интересни изводи въз основа на женската физиология и нейните промени през годините, които включва и сексуалните изживявания.

До 20 години

Желанието само идва!

В тази възраст често сексът се възприема като доказване на любов и чувства от страна на мъжа, а не като средство за забавление. Затова и има толкова много разочаровани момичета. Повечето от тях правят секс просто от любопитство, за да не изостанат от връстничките си.

Това е възрастта, в която лекомислието води много нежелани последствия след себе си, за които след години жената не желае да си спомня.

Сексуалност. На тези години хормоналният фон не е устойчив, тялото все още не е добре изучено и не са добре оформени сексуалните предпочитания. Според двама немски сексолози – Щтарке и Фридрих, едва половината от жените в младежка възраст са доволни от сексуалните си опити, 18% пък смятат, че не е успешен в един или друг аспект, а за 31% направо е неприятен. За съжаление, началния период на сексуална осъзнатост не може да се премине без грешки.

Комплекси. Израстването все още не е приключило и момичетата са пълни с комплекси. Стесняват се от голото си тяло, какво ще каже за него партньора им, нямат почти никакъв опит в интимните отношения и не смеят да изискват презерватив или смяна на позата.

Идеалният партньор. В случая поне с 10-15 години по-възрас­тен. Ако в по-младите си години е изучавал любовното изкуство, то сега вече ще е добър любовник, което ще помогне на насладата да се предаде и на партньорката му. Един такъв мъж вече е стигнал до хармоничния секс и това, което търси е взаимно удоволствие.

Предимства. Каквото и да си говорим, предимствата на младостта са много. Ако изобщо по тялото има някакви недостатъци, то те са незначителни, и не се забелязват от партньора, каквото и да си мисли момичето. Това се отнася и за желанието да се научи нещо ново. За да се увеличи шансът за успешен секс, може да помогнат искреността и желанието да се опознае собственото тяло.

От 20 до 30 години

Забавление и наслада!

Това са годините, в които жената обикновено вече е завършила своя “сексуален курс” и вече има по-голяма увереност, както в себе си и своите възможности, така и в партньора.

Сексуалност. Много често именно жените са инициаторките в сексуалните отношения и правят съвсем умишлено експерименти, за да получат много повече от секса.

Все още обаче оргазмът често им се изплъзва. И трудно успяват да скрият разочарованието от неумелите действия на партньора.

Комплекси. Към своята тридесет годишнина, жената почти изцяло се разделя с комплексите си – сега вече тя е “влюбена” в своето тяло и го разбира по-добре. А това е много важно за увереността в секса, която тя придобива.

Идеален партньор. Това е мъж, който е около 25-30 годишен, за който вече качеството на интимността е нейното количество. Стремейки се към съвършенство в секса, има достатъчно сили и желание, за да достави наслада на партньорката си и е готов дори да разшири репертоара си. Един по-механичен тип мъж е напълно противопоказен – единственото, което може да направи е да убие жената в нея.

Естествено това не е толкова фатално, защото пред жената в тази възраст има още доста време, в което може да открие истинския си партньор в секса.

Предимства. Все още младостта и красотата не са повехнали, а сега има и сексуален опит.

От 30 до 40 години

Жената е в разцвета на своите сексуални възможности.

23% от жените на тази възраст за първи път достигат до така мечтания оргазъм. Има доста случаи на шеметни влюбвания, точно както и в юношеството или пък желанието за нови приключения с подходящия сексуален партньор.

Сексуалност. Благодарение на активността в развитието на хормоните се засилва и желанието. Това са именно годините, в които се появява потребност от физиологично удовлетворение, без присъствието на романтика. Но въпреки всичко не престават да копнеят за взаимна страст и емоционално сливане с партньор. И ако не се постигне такава хармония в секса, изневярата вече чука на вратата.

Комплекси. Може и да няма комплекси. Вече няма забрани, желанието си намира добрия край и знанията, които са необходими за пълно удовлетворение. Но често ситуацията може да се усложни, ако единствената цел е да се използва сексуалният разцвет на жената. Има доста мъже, които имат за цел да комплексират половинката си с изречения от рода на: “къде ти е талията”, “много си дебела” и т.н., които направо могат да угасят като пожарогасител либидото на жената. Затова е от изключителна важност какъв е партньора на жената на тази възраст.

Идеалният партньор. Мъж на същата възраст или пък по-млад, който има желание за секс и може да доведе жената до екстаз след дълги любовни игри. Жената има сериозни изисквания вече и не всеки може да се справи с ролята, която тя му е отредила.

Предимства. Именно в тази възраст се достига до върха на сексуалността, а не на 20 години, както може да си помислят някои. Мъжът с желание контактува с една такава жена, чувствайки, че е достигнала върха на еротиката. Много от мъжете предпочитат именно жени в тази възрастова граница, защото зрялата им красота им се струва много по-привлекателна, от безхитростната прелест на младостта. Ако нямате скрупули може да я използвате смело!

От 40 до 50 години

Втората младост

Сексуалност. Това е възрастта, в която отново се получава хормонален възход и половото влечение се усилва. Ако едва 10% от жените в средата на 30-та си година изпитват оргазъм, то тук вече щастливките са 30%.

Комплекси. Ако в младите си години жената не е успяла да си изгради една стабилна самооценка, то занапред ще живее с мисълта, че е прахосала най-хубавите си години и ще се дистанцира от секса. Като си създаде и нови комплекси. Желанието да се хареса на силната половинка, та дори и някой млад представител, вече остава в миналото и постепенно се наслагва мисълта, че никога няма да бъде обичана.

Идеалният партньор.

С един зрял мъж, който няма желание да променя сексуалните си навици, изцяло отдаден на кариера, неохотно приема желанията на жената, ще бъде непоносимо скучно на жената. Доста жени именно на тази възраст се развеждат. Но са малко тези, които биха си признали, че въпреки, че мъжът й е връстник, за нея той вече е остарял, депресира я и й е досаден, вместо да иска да изживее старините си с него. А пък младият любовник е друго нещо – той я подмладява и привлича.

Което води до извода, че е необходима промяна, свеж полъх във връзката й, да не се обръща внимание на предразсъдъците и да се впусне във връзка с млад мъж, което определено би поласкало изкушената дама.

Предимства. Съществуват чувствеността и умението на жената да преподава умело предмета на страстта, като в същото време търси свободата. Сега е моментът да се реализират всички тези фантазии и мечти за сладките утехи на тялото и духа – преди всичките сили са отивали за децата, работното място, бита.

След 50 години

Нова форма на интимния живот

Жената никога не бива да престава да бъде жена. Изследвания във връзка със стареенето, показват, че всяка шеста жена с напредването на възрастта започва все по-сериозно да се интересува от секса, а 47% от двойките все още се занимават с любов, макар и само по шест пъти в месеца, под различна форма. Няма страшно да се признаят “срамните” фантазии, стига да има с кого да се реализират.

Сексуалност. Естрогена и прогестерона, които са виновниците за половото ни влечение, започват да намаляват нивата си. Но все още интимния живот не е стигнал до своя край. Именно редовният секс е залог за по-дълъг живот. Разбира се, се увеличава времето за неща, като прелюдията, които преди са минавали за 15 минути. Освен това се ползват различни терапевтични средства, които спомагат за възстановяване на хормоналния баланс и желанието се засилва, а възможностите се увеличават. Комплекси. Те се появяват неизбежно на фона на климакса и менопаузата. За да не се бои една жена от старостта не бива да прави опити за подмладяване, като си устройва безспирен секс-маратон, а да изисква от мъжа до себе си уважение към годините й, както и към критичното й здравно състояние и бягство от секса.

Идеалният партньор. Той трябва да е връстник, защото един по-млад мъж няма да може да разбере последиците от климакса и няма да получи яснота по въпроса за състоянието й. В този период е много важно взаимното разбиране, както никога досега, ако разбира се сексът все още значи много в плановете им. Най-важното, което трябва да се знае, е, че ако една жена показва активност във всяка една сфера на живота, то тя си остава все така привлекателна за мъжа.

Предимства. След като настъпи менопаузата, заниманията със секс вече са без риск от нежелана бременност. И самата интимност вече може да се приеме като психологическо отпускане или физическо натоварване, както и като получаване на удоволствие.

Advertisements

One response to this post.

  1. […] На всяка една възраст женската сексуалност търпи промени на базата на хормоналния фон и неговите промени в женския организъм. Никой […] Прочетете повече -> WordPress.com Top Posts […]

    Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: