Какво искаме от живота?


Какво искаме от живота? Пари!? Здраве?! Любов!? Или може би нещо повече!? Има някои основни неща, които удовлетоворяват нашите нужди. Но не всеки знае какви са те. Но всичко си има принципи и резултатите са много зависими от самия човек.

Така например някои искат пари, но получават малко. Единият вариант е да не се “движат” по правилен начин, а другия е да се задоволяват с малко. Самите резултати от нашите желания са пряко свързани с това, с какво се задоволяваме. Ако ние се задоволяваме с 500 лв на месец и искаме пари, трудно бихме надскочили бариерата от 700 лв примерно. Така е и със здравето, така е и с образованието. Задоволяваме ли се с малко, то и резултатите от нашите желания са малки.

Като цяло през живота на човек той иска да постигне нещо, и после да му наслаждава. Това е удоволствието от реализацията. Някои го изразяват в материалния свят, други в духовния, а трети пък в исторически (някои правят големи и смели постъпки, други се задоволяват с пиянски истории и нестандартни ситуации). Въпрос на разбиране на света и как да се изразим. Дали в нашето изразяване трябва да има заличаване на комплекси, различни манни или просто искаме да открием и развием човешкото в себе си. Да преоткрием своята природа и да бъдем наистина.

И все пак основните неща в живота са здраве, любов, духовна и материална реализация на живота. Постижението, което правим и оставяме, защото все някой ден всеки си отива от сегашното тяло. И е добре докато сме в него да го използваме за това, което ни прави щастливи и свободни.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: