Как да увеличим енергията си чрез тибетски упражнения?


Съществуват няколко прости тибетски упражнения, за които се смята, че са в състояние да повишат енергийния заряд на човек. Нека видим кои са те!

Първият ритуал

Първият ритуал цели да се повиши скоростта, с която енергията циркулира из тялото. За да го изпълните, е необходимо да застанете прав с изпънати настрани ръце и да се завъртите около остаси. Правете завъртания дотогава, докато усетите замайване. Основното правило е да правите завъртанията от ляво на дясно. Заедно с редовното изпълняване на упражнението тялото привиква и сте в състояние да извършите повече завъртания преди да изпитате нераположение.

Второто упражнение

Вторият ритуал се изпълнява в легнало положение. Лягате по гръб, поставяте ръцете встрани, като обръщате длените надолу. От това положение повдигате краката, ако сте в състояние повдигате и главата, задържате няколко секунди и отпускате. Важното е да не се сгъват краката в колената.

По прицип това упражнение се комбинира с техника на правилно дишане. Първоначално се издишва свободно въздухът, тоест осовбождават се дробовете. Когато кайниците и главата се повдигат, се вдишва дълбоко въздух, когато се отпускат – се изидишва.

Третото упражнение

Веднага след втория се изпълнява третият ритуал. При него заставате на колене на пода и поставяте ръцете си по продължение на бедрата. Главата се навежда колкото е възможно по-надолу, за да може с брадата да докоснете гърдите. След като заемете необходимата поза, се накланяте маскимално назад, като в същото време вдигате главата и изпъвате брадата маскимално назад. Тази последователност от движения се изпълнява няколко пъти.

Четвъртият ритуал

Четвъртият ритуал се изпълнява, като се сяда на пода с изпънати напред крака. Ръцете са отстрани на тялото с обърнати надолу длани. От това положение започвате да се повдигате, като сгъвате коленете. Краката трябва да дойдат във вертикално положение, а торсът – остава в хоризонтално. Брадата е притисната към гърдите в началото, след това се изпъва назад заедно с повдигането. След като завъшите изравянето, се връщате в изходно положение.

Петият ритуал

Последният тибетски ритуал се изпълнява като ръцете се поставят на пода с приблизително 60 см разстояние, а краката се изпъват назад с приблизително същото отстояние един от друг. От това положение тазът се издига нагоре. Трябва само пръстите на краката и дланите да останат на пода, след това тялото се отпуска плавно надолу.

Посредством изпълняването на тези прости упражнения ежедневно всеки един е в състояние да повиши енергийния поток в тялото си и да си гарантира здраве и издръжливост.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: