Съвети са базирани на собствения ми опит и целят да осигурят една приятна основа за дългосрочна извънбрачна връзка


 

1. Дългосрочната връзка е винаги по-добра от краткосрочната, ако тази връзка има емоционален потенциал. Aз съм имал над 30-40 краткосрочни връзки и това го казвам от собствен опит:)

2. Всеки вид връзка е позитивен, ако хората участващи в нея са оптимистични и позитивни личности и ако чувствата са двустранни. Избягвайте връзка с депресирани, странни, или емоционално обременени хора.

3. Скока с два крака (влюбването) е нещо което се случва изключително рядко в живота и не трябва да се пропуска.

4. Важното е връзката да не ощетява никой за да бъде тя позитивно преживяване, с други думи не игнорирайте или наранявайте вашия съпруг/съпруга/семейство.

5. Никога не разкривайте тайната си дори да ви хванат–отричайте. това спестява много отрицателни емоции на хората около вас.

6. Не задавайте въпроси на които не искате да получите отговор, т. е. ако очаквате отговора да е болезнен, по-добре да няма въпрос.

7. Избягвайте теми касаещи бъдещето на връзката ви – това е нещо което още в самото начало е трябвало да е ясно. Безсмислено и болезнено е да пречите на живота на партньора си.

8. Всяка връзка има начало има и край. развивайте връзката си така че края да не е като падане от високо.

9. Помнете че освен адреналин такъв вид връзка може да носи много позитивни любовни усещания и да освобождава стреса натрупан в ежедневието, затова не пестете любовни чувства.

10. Влюбвайте се до уши, ако това е възможно – така силата на позитивната емоция само скача, обаче не ставайте роб на тази връзка, т. е. очаквайте края като нещо нормално.

11. Бъдете лоялен и грижовен към семейството си – неговите интереси са над всичко, дори и над връзката.  Аз например в момента съм по-позитивен от всякога и не защото имам чувство за вина, а защото съм намалил нивото на стрес до много ниско ниво, и съм вдигнал емоционалния си градус.

12. Правете комплименти и целувайте партньора си колкото се може по често – това само вдига емоционалния градус и позитивната емоция. това е катализатор и на сексуалност.

13. Уважавайте желанията на партньора си и помнете, че без двустранност  на чувствата тази връзка няма емоционален смисъл

14. Излизайте с достойнство от връзката ако емоционалния градус падне. ако не излезете просто депресията на спомените ще ви тегне по-дълго време което ще значи и по-голям стрес в дългосрочен план.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: